Het FC Twente stadion
Het FC Twente stadion Foto: Tabitha Sijnja

FC Twente: Meer afgedwongen maar niet voldoende

ENSCHEDE - René Hake: "Meer afgedwongen, maar niet voldoende om te winnen". Zo typeerde hij de wedstrijd van afgelopen weekend.

"We begonnen goed aan de wedstrijd. De eerste tien minuten waren we veel op de helft van ADO Den Haag. We waren in staat het doel een aantal keer onder vuur te nemen, alleen stond Zwinkels een doelpunt in de weg. Een slippertje van Andersen met een slechte aanname zorgde er voor dat we met 1-0 achter kwamen.
Je weet van te voren dat ADO zal proberen het veld klein te houden. Dan moet je oppassen niet geslacht te worden via uitvallen en spelhervattingen. Wij hadden wel het balbezit, maar kwamen niet tot veel kansen.

Tweede helft
Ook de tweede helft kwamen we wel in de zestien, maar konden we niet vrij schieten en wanneer dat wel lukte werden de schoten alsnog geblokt. Dan weet je dat het gevaar zit in een counter of een spelhervatting. ADO was wel dreigend, maar het had uiteindelijk geen consequenties. Ik denk dat ons veldspel vele malen beter was als tegen Excelsior. We hebben vandaag meer afgedwongen, maar niet voldoende om te kunnen winnen."

FC Twente – Willem II
Aanstaande zaterdag 4 maart komt Willem II op bezoek in Enschede. De Twentse trots hoopt hier weer punten te kunnen pakken. Om 18.30 uur wordt er in De Grolsch Veste afgetrapt.
Kaarten voor de wedstrijd zijn, zonder Clubcard, vanaf 12,50 euro verkrijgbaar via kaartverkoop.fctwente.nl

Willem II
Willem II pakte afgelopen weekend nog de negende plek in de competitie na een overtuigende winst tegen Excelsior. Hier zat het venijn in de staart; pas na 62 minuten werd de score geopend.
De Twentenaren hopen net zo'n passende verdediging te kunnen formuleren. In de laatste vijf competitieduels pakte Willem II tien punten waardoor het zeker een geduchte tegenstander is.