Afbeelding
Foto:

Niet gamen, maar sporten!

TWENTE - Het Agrarisch Opleidings Centrum Oost heeft het Vignet Gezonde School behaald. Hiermee laat het AOC zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria voor een gezonde schoolomgeving in de brede zin.

Projectleider Dennis Timmer is trots op het behaalde resultaat. De school wil de leerlingen stimuleren om actief te bewegen en te werken aan hun eigen gezondheid. Sporten op school draagt bij aan deze doelen. Daarnaast draagt het ook bij aan betere schoolprestaties.

Puberleeftijd is moeilijk
De puberleeftijd is qua sport en beweging een lastige. Hoewel veel leerlingen als kind actief waren in een sport, stopt dit vaak al snel in de brugklas. Dit door een combinatie van tijdsdruk en andere verleidingen.
Uit cijfers van de GGD Twente bleek eerder al dat jongeren simpelweg te weinig bewegen, te veel ongezonde snacks eten en vaak vastgeplakt zitten aan hun telefoon. De school wil de leerlingen laten ervaren dat sport en beweging concrete voordelen heeft.

Vignet
AOC Oost heeft het vignet Gezonde School behaald, bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Sport en bewegen. Hiervoor worden door de sectie sport en bewegende verschillende activiteiten ingezet. Er is een beleidsplan geschreven, waarin een grotere nadruk ligt op sport. Gastdocenten geven speciale gymlessen, bijvoorbeeld schermen, boksen of tennis. Proeven aan meer dan alleen voetbal dus. Directeur André Hoeben van is trots om een Gezonde School te zijn. "Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!"