Afbeelding

Stillevens en landschappen van Almelose meesters

In het Stadsmuseum wordt zaterdag een tentoonstelling geopend met 'schatten' uit het schilderijendepot. De zolder van het Stadsmuseum herbergt een groot aantal schilderijen.

Sinds enige tijd kiezen directie en bestuur ervoor de luiken letterlijk te openen en exposities in te richten die er waarlijk toe doen. Deze collectie die vanaf zaterdag valt te bezichtigen is volgens Riet Strijker van het museum 'zeer de moeite waard'. Voor deze expositie zijn werken gekozen met stillevens en landschappen gekozen. Er is werk te zien van faamrijke kunstenaars als Van der Aa, Coster, Beeling, De Grijs en Gorter, die allen iets of veel met Almelo hadden, maar ook werk van minder bekende schilder, onder wie Vixsebokse en Isselburg, tot en met 15 mei.
Het Stadsmuseum in Almelo beoggt een beeld te geven van de ontwikkeling van stad Almelo en haar omgeving. Het museum conserveert en ordent de in de collectie opgenomen objecten en maakt deze toegankelijk voor een breed publiek. Door exposities en educatieve activiteiten streeft het museum ernaar om publiek enthousiast te maken over Almelo. Het museum streeft ernaar ook de nieuwe geschiedenis van Almelo te blijven volgen en een plaats te geven. Er wordt de komende jaren sterk ingezet op educatie. Door middel van wisselexposities zal steeds een ander onderwerp uit Almelo de aandacht krijgen.