Afbeelding
Foto:

Stadspenning en oorkonde bij eeuwfeest Stefanuskoor

Bij gelegenheid van het eeuwfeest het Sint Stefanuskoor uit Bornerbroek werd afgelopen week de Stadspenning van Almelo uitgereikt.

De traditionele Stadspenning van Almelo werd zoals gebruikelijk uitgereikt door burgemeester Gerritsen die samen met wethouder Ten Seldam naar Bornerbroek kwam voor het eeuwfeest. De wethouder overhandigde de bij de penning behorende oorkonde.
De leden van het Sint Stefanuskoor waren blij verrast met de stadspenning, die in ontvangst genomen werd door oudgediende en koorlid, Herman Holtkamp. Hij vertelde dat het Herenkoor honderd jaar bestaat en het dameskoor vijftig jaar.
De burgemeester sprak lovende woorden over het koor dat in de loop der jaren toch wel van repertoire is veranderd. Aanvankelijk een meer kerkelijke oriƫntatie, inmiddels een breder repertoire. Het koor bestaat momenteel nog uit 28 leden, helaas minder dan voorheen. "In 2016 zijn er nog vier actief zingende leden overleden en dat was een zware aderlating voor ons", aldus Holtkamp. Het koor hoopt dan ook op nieuwe aanwas.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding