Afbeelding
Foto:

Debuterende Renze Fij: "Je moet er gewoon in, klaar"

Heracles Almelo won afgelopen zaterdag met 1-3 van Willem II. Halverwege het duel keek Heracles Almelo nog tegen een achterstand aan. Ook speelde de ploeg al snel met een man minder. Doelman Bram Castro moest inrukken nadat hij een strafschop veroorzaakte. Reservedoelman Renze Fij mocht zich opmaken voor zijn Eredivisiedebuut. "Je hebt geen tijd om na te denken op dat moment. Je moet er gewoon in, klaar."

De strafschop die Fij direct moest verdedigen, werd benut. In het restant van het duel echter hield de 24-jarige goalie zijn doel schoon.

Vrije Trap

Zeker bij de vrije trap van Thom Haye verderop in de eerste helft liet Fij zijn kwaliteiten zien. "Ik had al het gevoel dat hij de bal op de goal ging draaien.
Daarom ging ik al iets meer naar rechts staan. Uiteindelijk kon ik die bal mooi pakken."

Training

Aan de spelwijze hoefde Fij niet te wennen. "We trainen altijd op dezelfde manier en ook in het tweede elftal spelen we zoals in het eerste. Voor mij is het dan ook niet anders om opeens in het eerste te moeten staan." Over de wedstrijd: "Uiteindelijk moesten we er nog voor zorgen goed georganiseerd bij elkaar te blijven. Dat deden we goed. We hebben bijna geen kansen weggegeven."