Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Wawollie terug in Almelo

Almelo - Eind vorig jaar werd er al hard gewerkt en onlangs was het zover; Kringloopwinkel Wawollie is terug in Almelo en wil er de mooiste kringloopzaak van Nederland realiseren.

De vestiging heeft haar onderkomen in een pand aan het Wethouder Van Dronkelaarplein. Meteen na de opening was het een drukte van belang. Voorheen was Wawollie in Almelo gevestigd in de voormalige autogarage Baan aan de Plesmanweg. Drie jaar geleden besloot eigenaar Hans Messie deze winkel te sluiten na problemen over de winkelvergunning en wegens verschillen van inzicht met de gemeente Almelo over de inzet en de begeleiding van mensen die werkervaring moesten opdoen.
In december van het vorige jaar werd al aangekondigd dat Wawollie bezig was met een nieuwe vestiging, vooral omdat de aanloop en de animo in Almelo altijd goed waren. Bovendien zou de huidige plek nabij het stadscentrum interessanter zijn dan de voormalige afgelegen plek in een aftands garagebedrijf. Het huidige pand was voorheen in gebruik bij de Plus-supermarkt. De ambitieuze doelstelling is dat de huidige winkel het paradepaardje wordt
Wawollie omspant nu weer vier kringloopwinkels: twee in Utrecht, één in Haaksbergen en dus één in Almelo. Vorig jaar brandde het Wawollie-filiaal in Goor af, wat veel sores met zich meebracht en het definitieve einde van het bedrijf aldaar betekende.