Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Presentatie 'Het Pamflet' van Henk Kooy

Een lang gekoesterde droom ging naar eigen zeggen voor de Almelose schrijver Henk Kooy in vervulling toen zijn boek 'Het Pamflet' onlangs in de bibliotheek ten doop werd gehouden.

Bij de presentatie klonk muziek van een band en uiteraard waren echtgenote Jannie Lammers, de zonen Henk-Jan en Hans benevens dochter Evelien van de partij. Henk-Jan had en filmpje gemaakt waarin het idool van zijn vader (een muzikant van de door Kooy geadoreerde band The Fortunes hem met zijn eerste boek feliciteert) en ook de kleinkinderen Maartje, Linde en Jet nadrukkelijk van de partij.
Van origine is Kooy, geboren in 1952 te Enschede, docent Engels. Hij bundelde enkele keren gedichten zijner geest, vervuld van kosmos en esoterica en stelde een verhalenbundel samen van regionale schrijvers. Hij werkte voor de regionale omroep, publiceerde artikelen in tijdschriften en schreef als gezegd dik twee decennia een wekelijkse column in de Roskam, het onafhankelijke weekblad voor Twente, voorlopig even alleen digitaal te raadplegen. Het boek van Kooy gaat over verslaggever Erik Bavinck die een geheimzinnige brief krijgt. Hem wordt verzocht om mee te werken aan de zoektocht naar een vermiste regisseur. Bavinck zegt ja tegen deze niet-alledaagse opdracht. Hij realiseert zich te laat in welk wespennest hij zich heeft gestoken. Daarnaast gaat het over liefde en politiek.