Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Gratis optreden voor jonge mantelzorgers

Speciaal voor kinderen uit groep drie tot en met vijf van de basisscholen in Almelo die opgroeien met een ziek of beperkt gezinslid, houdt de Stichting Informele Zorg Twente een ontspannen dagje uit. Samen met Theater Sonnevanck en ING Enschede zetten zij 25 februari deze kinderen in het zonnetje.

Zij kunnen gratis naar de voorstelling 'Barbaartje'. Het wordt een ontspannen middag waarin het even draait om het kind dat normaal een stapje opzij moet doen.
Gemiddeld zitten er in een klas drie kinderen die opgroeien met een ziek of beperkt gezinslid, vandaar de aanduiding jonge mantelzorgers. Hierbij valt te denken aan een broer met autisme, een zus met een spierziekte of een moeder met een depressie. Bij Stichting Informele Zorg (SIZ) Twente kunnen deze kinderen ondersteuning en ontspanning vinden. SIZ Twente weet hoe belangrijk het is dat kinderen die opgroeien in een zorgsituatie wat extra aandacht en een luisterend oor verdienen.
Barbaartje is de nieuwe 6+ familievoorstelling van Theater Sonnevanck. De voorstelling gaat over het zesjarige jongetje Barribas.
Hij woont in Barbarije, waar slechte manieren de norm zijn geworden. Als op een dag de scholen worden afgeschaft en lezen wordt verboden, verdraagt Barrisbas het niet meer. Hij bedenkt een plan om de barbaren te slim af te zijn.
Sonnevanck vindt het heel belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om naar theater te gaan, ook jonge mantelzorgers en hun vader of moeder. Aanmelden kan door te mailen naar jongemantelzorgers@siztwente.nl onder vermelding van de mantelzorgsituatie, de gemeente van inwoning, telefoonnummer en de namen der deelnemers.