Afbeelding

'We hebben er een echte
wedstrijd van gemaakt'

FC Twente verloor afgelopen zondag in eigen stadion met 0-2 van Feyenoord.

Lang gaf het scorebord in De Grolsch Veste 0-0 als tussenstand aan, maar door treffers van Eric Botteghin en Nicolai Jørgensen sloeg de Eredivisie-koploper in het laatste kwartier van de wedstrijd alsnog toe.'Het is duidelijk dat ik veel minder blij ben met deze uitslag dan Giovanni van Bronckhorst, maar we hebben er in elk geval wel een echte wedstrijd van gemaakt', sprak FC Twente-trainer René Hake na afloop van het duel tegen de Rotterdammers. 'Dat kon alleen door compact te spelen en Feyenoord te dwingen tot het maken van fouten. Dat is de eerste helft een aantal keer goed gelukt. Er waren een aantal twijfelachtige momenten van buitenspel. Aan de andere kant komen we ook een aantal keer goed weg.'
De tweede helft kreeg FC Twente het steeds moeilijker tegen Feyenoord. 'Het tempo ging bij Feyenoord omhoog en daar konden wij niet in mee, waardoor we verder achteruit gedrongen werden', zag Hake. 'Een verdwaalde bal levert dan voor Feyenoord een doelpunt op. Wij kregen nog een kans op de gelijkmaker, maar vervolgens wordt het vanuit de omschakeling 0-2. Ondanks de nederlaag heb ik vandaag wel een beter FC Twente gezien dan in de voorgaande drie wedstrijden.'
Ook Stefan Thesker was ondanks de nederlaag niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. 'In de eerste helft hebben we goede mogelijkheden gehad en dat geldt ook voor de tweede helft', blikte de Twentse verdediger terug op het duel. 'We hebben veel energie in de wedstrijd gestoken. Je kon zien dat op het laatst de concentratie bij ons daardoor omlaag ging. De supporters hebben denk ik een leuke wedstrijd gezien van een goed niveau.'
Zaterdag 18 februari komt sc Heerenveen op bezoek in Enschede. Om 18.30 uur wordt er in De Grolsch Veste afgetrapt.