Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Hobo- en fagotdag

Op zaterdag 11 februari 2017 vindt er in Kaliber Kunstenschool - locatie Hof 88 in Almelo - een grandioze hobo- en fagotdag plaats. Amateurhoboïsten en –fagottisten uit het hele land en uit de grensstreek in Duitsland verzamelen zich die dag om zich te laven aan de kennis en kunde van internationaal bekende virtuozen als PAULINE OOSTENRIJK (solohoboïste Residentie Orkest) en MARIEKE STORDIAU (fagottiste Nederlands Blazers Ensemble).

De bedoeling is dat er die dag heel veel gespeeld gaat worden. Er worden kleine groepjes samengesteld om onder leiding van professionele musici interessante stukken in te studeren.
Alle deelnemers zijn nu al aan het oefenen op Georg Friedrich Händels "Music for the Royal Fireworks". Dat wordt op het eind van de middag in de kapelzaal van Hof 88 tijdens een voor iedereen gratis toegankelijk concert uitgevoerd.

Begeleiding

Er zijn pianisten aanwezig om de deelnemers waar nodig te begeleiden. Er komt een workshop jazz door jazzhoboïste Maripepa Contreras Gámez. Er komt een workshop ademtechniek en een workshop ergonomie. Deelnemers kunnen in de studio uitproberen om met versterker te spelen. Er zijn mensen die alle rietenproblemen kunnen oplossen. En zo voort, en zo verder.
De dag wordt 's avonds afgesloten met een spectaculair concert door het Nieuw Nederlands Dubbelriet Ensemble. Dit 20-koppige ensemble o.l.v. Pim Cuijpers speelt een programma met o.a. "Hill Song nr. 1" van de Australische componist Percy Grainger in de originele bezetting van piccolohobo, 6 hobo's, 6 althobo's, 6 fagotten en contrafagot… en een speciaal voor deze groep gemaakte bewerking van de "Notenkraker" van Tsjaikovsky.

Dat mag je niet
missen!

Plaats: Kaliber Kunstenschool, Hof 88, Elisabethhof 2, 7607 ZD Almelo. Datum: Zaterdag 11 februari 2017. Tijd: 10:00 to 22.00 uur.
17:00 Uitvoering "Music for the Royal Fireworks"
20:00 Concert Nieuw Nederlands Dubbelriet Ensemble