Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Mix van klassiek,
romantiek, spanning

De SKA (Stichting Kamermuziek Almelo) organiseert op zondag 12 februari in de kapelzaal van Theater Hof 88 een concert door Anastasia Feruleva, cello en Ivan Penkov, piano. Het concert begint om 14.30 uur.

De in Rusland geboren celliste Anastasia Feruleva trad al op zeer jonge leeftijd veelvuldig op in haar geboorteland. Zij volgt op dit moment een masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Larissa Groeneveld, treedt vaak op als soliste, maar sluit zich op uitnodiging veelvuldig aan bij diverse ensembles. Zij won o.a. het Internationale Cello Concours in Hilversum en werd in 2016 tweede finaliste bij de Cello Biënnale Amsterdam.
De Bulgaar Ivan Penkov studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Penkov won diverse prijzen, waaronder de Eerste Prijs van het Internationaal Concours 'Russian Piano Music' in Pleven (2006) en het Internationaal Concours 'Young Virtuosos' (Sofia, 2008) en was winnaar in 'Koffie bij de Piano'. Ook was hij deelnemer aan het 10e Internationale Franz Liszt Pianoconcours in 2014 en werd door velen in de halve finale getipt als winnaar.
Op het programma van vandaag een prachtige mix van klassiek (Beethoven), romantiek (Dvorák), spannend Zuid-Amerikaans (Ginastera) en natuurlijk Russen (Sjostakovitsj en Rimsky-Korsakov).
Programma: Antonín Dvorák (Rondo in g mineur), Ludwig van Beethoven (Cellosonate no. 3 in A majeur), Alberto Ginastera (Pampeana no. 2), Dmitri Sjostakovitsj (Cellosonate in d mineur) en Nikolai Rimsky-Korsakov (Fantasie De Gouden Haan).
Aanvullende informatie is te vinden op http://www.ka
mermuziekalmelo.nl.
Kaarten à € 18,50 kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.