Bouwmensen open dag
Bouwmensen open dag Foto: Petra Koenderink

7 Februari Open Dag bij
Bouwmensen Twente

Bouwmensen Twente in Almelo merkt dat de bouwsector in deze regio de crisis achter zich heeft gelaten. De behoefte aan leerling bouwvakkers is anno 2017 vele malen groter dan het aanbod.

Het opleidingsbedrijf van meer dan 70 bouwondernemingen in Almelo en omgeving moet dan ook met regelmaat 'nee verkopen' als bedrijven zich melden voor nieuwe leerlingen. "Het is zaak", zo stelt directeur R. Herman, "dat nog veel meer jongeren kiezen voor een carrière in de bouw". Bouwmensen Twente neemt gediplomeerde vmbo'ers voor de duur van de opleiding (twee of vier jaar) in dienst en leent zijn leerlingen uit aan aangesloten bouwbedrijven.

Uitmuntende reputatie

Het opleidingsbedrijf heeft een uitmuntende reputatie als opleider en staat, zelfs internationaal, te boek als 'kampioenenmaker' in de bouw. De kampioenenmaker werft op dit moment actief jonge mensen van het Pius X College, het Erasmus, het Canisius, Het Noordik en het AOC Oost. Voor hen wordt dinsdag 7 februari van 15.00 tot 20.00 uur een Open Dag gehouden op de bouwplaats aan de Veldkampsweg 24 in Almelo. Alles is vol in bedrijf en er is informatie beschikbaar over de opleidingen timmeren, metselen en tegelzetten. Mensen die een carrièremove willen maken, zijn eveneens hartelijk welkom.