Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Heracles Almelo Sportploeg van het Jaar in Overijssel

Tijdens Sportmoment 2016 is Heracles Almelo door RTV Oost verkozen tot Sportploeg van het Jaar in Overijssel. Namens de club namen Mark-Jan Fledderus en Joey Pelupessy de prijs in ontvangst. De trofee werd overhandigd door Commissaris van de Koning Ank Bijleveld.

Europees voetbal

Presentator Bert Eeftink: "Wat een jaar heeft Heracles Almelo achter de rug. Zij werden zesde in de competitie en veroverden vervolgens Europees voetbal in een prachtig tweeluik met FC Utrecht." Mark-Jan Fledderus noemt het behalen van Europees voetbal een uniek moment voor de club. En ondanks dat het al even geleden is, geeft hij aan dat het nog steeds wordt aangehaald binnen de spelersgroep. "De ontlading was enorm. Iedereen was door het dolle en heel Almelo stond op zijn kop. Mooier kon niet eigenlijk", zo vertelt Fledderus.
Volgens Commissaris van de Koning Ank Bijleveld is de benoeming van Heracles Almelo tot Sportploeg van het Jaar in Overijssel volkomen terecht. "Het is helemaal niet vanzelfsprekend wat Heracles Almelo heeft bereikt. Er is geweldig hard voor gewerkt en jullie moeten vooral genieten van het feit dat jullie het gehaald hebben."

Maatschappelijke inzet

Ook de maatschappelijke inzet van Heracles Almelo heeft een rol gespeeld bij de benoeming. Bijleveld: "Mooi is dat ook de Koning en de Koningin het afgelopen jaar in het stadion van Heracles Almelo op bezoek zijn geweest. Dan zie je ook, en daar ging het ook over, de maatschappelijke inzet van deze club, dat mag ook wel eens gezegd worden. Jullie zijn allemaal voorbeelden voor onze breedtesporters zoals ze hier staan. We zijn daarom heel erg trots op jullie en jullie zijn terecht sportploeg van het jaar geworden."