Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Het Pamflet: boekpresentatie Henk Kooy

De Almeloƫr Henk Kooy presenteert zaterdag 21 januari, 15,00 uur zijn eerste roman (toegang gratis). Kooy (Enschede, 1952) is vanaf 1977 werkzaam als leerkracht Engels. Hij schreef enkele gedichtenbundels en stelde een verhalenbundel samen van regionale schrijvers. Hij werkte voor de regionale omroep, publiceerde artikelen in tijdschriften en schreef ruim 20 jaar een wekelijkse column in de papieren versie van "de Roskam", het onafhankelijke weekblad voor Twente. Het eerste exemplaar geeft hij dan ook aan Roskam journalist Han Pape. Met de roman "Het pamflet" komt een lang gekoesterde droom uit.

Natuurlijk is het boek vanaf deze dag te koop.

Over het boek:

Verslaggever Erik Bavinck ontvangt een geheimzinnige brief. Hij wordt verzocht om mee te werken aan de zoektocht naar een vermiste regisseur. Hij zegt ja tegen deze niet-alledaagse opdracht. Hij realiseert zich te laat in welk wespennest hij zich heeft gestoken. Ondertussen wordt hij als zestigjarige hopeloos verliefd. Ongewild raakt hij betrokken bij een bizarre beweging. Deze dreigt de democratie en de vrijheid van Nederland in gevaar te brengen.
Tijdens de spannende zoektocht komen de twijfels van Erik Bavinck naar boven. De onverwachte gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Alsof je Sherlock Holmes leest met een mobieltje.

Afbeelding