Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Kunstenares Martine Evenhuis begint met creatieve workshops in haar atelier Kijk & Doe.

Vanaf 1 februari start atelier Kijk & Doe vanaf de Kunstwerkplaats Almelo (Nicolaas Beetsstraat 26 Almelo) met creatieve workshops voor jong en oud.

Na jarenlange ervaring in het onderwijs wil ze haar droom volgen en een eigen creatieve plek maken waar anderen haar creativiteit kunnen delen. Bij Kijk & Doe kunnen kinderen en volwassenen allerlei workshops volgen. Zo is er een peuteratelier, kinderatelier en een jongerenatelier. Tijdens de workshops komen allerlei technieken en materialen aan bod. De meeste opdrachten hebben een vleugje kunstgeschiedenis. Zo kun je bijvoorbeeld een Picasso of een van Gogh maken. Kinderen mogen zelf kiezen aan welke opdracht ze mee willen doen. Op de site van Kijk & Doe staat wanneer er wat te doen is en hoe je je kan inschrijven.
Voor volwassenen is er de cursus batik. Batik is een techniek die oorspronkelijk uit Indonesiƫ komt. Er wordt met hete was op stof geschilderd. Daarna wordt de stof geverfd. Overal waar was is aangebracht pakt de verf niet. Dit geeft verrassende effecten. Ook is er de mogelijkheid creatieve (kinder)feestjes te houden in haar atelier. Zo kun je een T-shirt of een tas batikken, met de knooptechniek tie-dye een T-shirt of een tas verven, een landschap in een potje maken of een kleienhanger maken. In de schoolvakanties is er de vakantieknutsel waar kinderen een paar uurtjes kunnen knutselen. Op de website van Kijk & Doe staat meer informatie en wanneer de workshops gegeven worden: www.kijkdoe.nl Bij Kijk & Doe kun je vanaf 1 februari allerlei creatieve workshops volgen.