Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Frans Wiersma – Chagall met muzikale omlijsting 7, 21 januari en 4 februari.

Het jaar 2017 begint met een cyclus van ds. Frans Wiersma. Op de zaterdagen 7, 21 januari en 4 februari staat het leven en werk van Chagall. De lezingen worden omlijst met beeld en met muziek.
In het programmaboekje van de Bleeklezingen is een fout geslopen. De lezing van Frederike Upmeier vindt plaats op zaterdag 28 januari en niet op de 8e. U bent welkom in Stadskerk, De Bleek Hofstraat 1 te Almelo.

Bijbelse theologie vormt de basis onder schriftuitleg en liturgie. Dat 'geschiedt' in het kerkgebouw. Een speciale ruimte die dan ook op een speciale manier is versierd, ter verhoging van de feestvreugde, want het gaat om vieren. Hiermee zijn de grote thema's op een rij gezet: de taal van de Bijbel, het toneel van de liturgie en de kunst in en om de kerk.
Bij Marc Chagall komen deze lijnen samen. Hij heeft een chassidische achtergrond. Beeldend en mystiek taalgebruik hebben invloed gehad op zijn verbeeldingswereld en dat vond hij ook in de Bijbel. Opvallend neemt de figuur van de gekruisigde voor Chagall een voorname plaats in. Bij zijn werk gaat het om veel meer dan kijken. Je gaat naar binnen en je beleeft het verhaal, hoort de stemmen en voelt de ritmiek van de muziek. Je ervaart de sfeer van het shtetl (Jiddisch voor stadje), de sjoel (synagoge), de smalle straatjes en scheve huizen.
U bent welkom in Stadskerk, De Bleek Hofstraat 1 te Almelo.
Aanvang: 16.30 uur
Telefoon 0546 826041
Email: info@debleekalmelo.nl
Alle lezingen starten in 2017 om 16.30 uur. (tot nu toe werd de cyclus op de ochtend gehouden)
De toegang bedraagt € 7,50 en is inclusief een kopje koffie of thee en een hapje en drankje na afloop. Leden en donateurs van de organiserende verenigingen betalen € 5,00.
Voor de cyclus over Chagall is een passe-partout beschikbaar voor € 18,00 resp. € 12,00.
Voor de lezing van Fredrike Upmeier geldt een entree van € 10,00 resp. € 7,50
Parkeren kan bij de kerk en is gratis. Of kan in de parkeergarages (betaald) in de buurt.