Afbeelding
Foto:

Nieuwe cursussen iPad,
tablet en computer

Onder de veelzeggende titel 'Samen Online' organiseert Scoop Welzijn in het nieuwe jaar wederom cursussen die de deelnemers wegwijs maakt in de mogelijkheden van de tablet, computer en het internet.

Gedurende zes weken nemen vier ROC studenten van de sector ICT 8 ouderen aan de hand mee op ontdekkingsreis naar de vele mogelijkheden van de tablet, computer en het internet. De cursus is bedoeld voor mensen die nog aan het begin staan van het gebruik van moderne elektronica. Het project is bedoeld voor senioren. De cursussen vinden plaats in diverse wijken in Almelo en worden gehouden op woensdag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten bedragen € 3,00 per les. Locaties zijn het Trefpunt Elisabeth, De Koppel en de Sumpel. Opgave zo spoedig mogelijk doch voor 15 januari. Informatie en opgave bij Scoop Welzijn tel. 0546-544100.

Kom spelen in het Stadsmuseum!

Knutselmiddag in het Stadsmuseum Almelo voor kinderen van 6 tot 10 jaar op woensdagmiddag 21 december van 14.00 tot 16.00 uur.

Er worden vetbollen gemaakt voor de vogels. En er zijn kleurplaten van Almelose gebouwen om in te kleuren en te versieren, met glitters en kralen bijvoorbeeld.
De vetbollen mogen mee naar huis en de versierde kleurplaten worden opgehangen in het museum. Dan kunnen vaders en moeders en opa's en oma's in de kerstvakantie komen kijken.
Er is plaats voor 25 kinderen. Dus geef je snel op!
Deelname is gratis.