Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

De Schellevissen brengen iedereen in hemelse kerstsferen.

2016 is voor het Viswijvenkoor De Schellevissen een top jaar. Wekelijks vinden er optredens plaats in de regio, maar ook landelijk. Ze zijn te vinden op evenementen, festivals, dorpsfeesten, maar ook in zorginstellingen. De vraag is zo groot, dat men soms een optreden moet uitstellen of afzeggen.

Leuke samenwerkingen ontstaan met koren als " the bottleneckrockers" en de gemeenteband tijdens het afscheidsfeest van de burgemeester van Almelo. Ook is er een spontane samenzang met het Goorse mannenkoor in de Oldenzaalse basiliek. Het repertoire is erg afwisselend en niet onder één noemer te vangen.Het zijn allemaal liederen over de zee en de binnenvaart. Oudhollandse liederen als bijvoorbeeld het lied "Aan het strand stil en verlaten" zijn liederen die men graag in zorginstellingen hoort. Buitenlandse liederen als"Mississippi",Lolo mi boto",Rivers of Babylon, "little ship"en "la Paloma", "Sailing home" zijn op andere plekken weer wat meer gewild. Het koor bestaat uit bassen, alten, mezzosopranen en sopranen. De meeste liederen worden 2,3 of 4 stemmig gezongen.
De naam "viswijven"gebruikt het koor als eerbetoon aan de sterke zeemansvrouwen die in de tijd van de grote zeevaart het thuisfront draaiende hielden. In een modern viswijvenoutfit zingen de huidige viswijven over het leven van hun dierbaren aan boord van het schip en hun eigen leven als vissersvrouw aan wal.
In december verruilen de Schellevissen hun outfit voor een passend kersttenue. Ze zingen de kerstliederen in een zwart-rood kleding. De prachtige kerstliederen zijn in het Engels, Duits en Nederlands. Het mooie meerstemmige kerstlied "Holy night", niet te verwarren met "stille nacht"en "little drummer boy" brengt iedereen in hemelse kerstsferen.Op 11 december, zingen de Schellevissen op de Christmas Fair Twente te Enter,op 17 december in Aadorp, op 18 december van 14.30uur-1510uur en van 15.30uur -16.10uur in restaurant Nielz te Almelo,op 22 december zingen zij voor de bewoners van de Hofkamp en op 23 december voor de ouderen in Hengelo in het gebouw van HVV.
Het koor is op zoek naar een bassist en met al die enthousiaste vrouwen moet dat lukken. Voor boekingen kunt u kontakt opnemen met Harriët Veltkamp 0648922961
Meer informatie over het koor kunt u vinden op: www.deschellevissen.nl en www.facebook.com/ViswijvenkoorDeSchellevissen