Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

SeniorWeb Computercursussen starten weer

Er is weer inschrijving mogelijk voor de computercursus Windows 10 voor beginners die in Almelo wordt georganiseerd door de stichting SeniorWeb, ondersteund door Rabobank Noord Twente. De cursus start op maandag 23 januari 2017.

De cursus is bedoeld voor 50-plussers die actief bezig willen zijn met de computer en die kennis willen maken met de mogelijkheden die internet aan ouderen biedt. Bovendien is het al haast een noodzaak voor ouderen om met een computer te kunnen omgaan. Zowel door de ontwikkelingen op het gebied van informatieverstrekking door de overheden, als door de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot het betalingsverkeer, is die noodzaak er. Het cursusaanbod bestaat uit een basis cursus Windows 10 speciaal bedoeld voor ouderen die weinig of nog niet van een computer weten. Deze cursus bestaat uit 5 wekelijkse lessen van 2½ uur .
Hierop volgend word een cursus Internet en E-Mail gegeven, bestaande uit 4 lessen van 2,5 uur .
Ook bestaat de mogelijkheid om de volledige cursus van 9 lessen te volgen.
De lessen worden gegeven door ervaren docenten die het tempo van de lessen aanpassen aan de cursisten. Er wordt niet van jonge studenten gebruik gemaakt waar van het tempo te hoog zou kunnen liggen.
Inlichtingen bij N. Edelijn, 0546-861060.
Ook start er een cursus digitale fotografie en -fotobewerking voor beginners, deze wordt gegeven op de dinsdagavond. Eerste les op 24 januari 2017
Inlichtingen bij L. Busser, 0546 -862026.
Voor mensen met een iPad of Tablet is er een cursus in september 2016 op de woensdagmorgen. Deze omvat vijf lessen voor iPad en vijf lessen voor Tablet (Android). Eerste les op 25 januari 2017.
Inlichtingen bij M. Tentij, 0546-492330.
Alle cursussen worden gegeven in wijkcentrum "De Schelf" te Almelo.
Zie ook seniorwebalmelo.nl
Speciaal voor mensen die meer willen weten over deze cursussen wordt er op maandag 16 januari 2017 een voorlichting middag gehouden in wijkcentrum "De Schelf" Binnenhof 51 te Almelo. Aanvang 14.00 uur.