Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Concert in Kerstsfeer in sfeervol St. Georgiusbasiliek

Het Almelo's Mannenkoor verzorgt zondagmiddag 18 december 2016 voor de 41e keer een Concert in Kerstsfeer. De uitvoering is in de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat, Almelo. Aanvang 16.00 uur. Basiliek open voor publiek om 15.30 uur!

Een Concert in Kerstsfeer roept Almeloƫrs bij elkaar in de prachtige Sint Georgiusbasiliek om met zang door het Almelo's Mannenkoor en gasten in de sfeer van dat moment te komen. Er is bewust gekozen voor de aanhef 'Concert in Kerstsfeer' en niet voor 'Kerstconcert'. Een keuze die vrijheid geeft af te wijken van het geijkte kerstrepertoire. Het is ook geen concert met samenzang, het is een concert met werken die zorgvuldig zijn gekozen en passen in de sfeer van de tijd.
Vanzelfsprekend worden ook kerstwerken uitgevoerd, want een Concert in Kerstsfeer zonder een Christmas Carol en onder de beierende klokken van de Sint Georgius het Stille Nacht, is ondenkbaar.
Tijdens een Concert in Kerstsfeer door het Almelo's Mannenkoor wordt altijd het podium beschikbaar gesteld voor gasten, met een voorkeur uit de regio. Voor dit jaar mogen wij rekenen op de medewerking van het Overijssels Byzantijns Mannenkoor en de Enschedese sopraan Armanda ten Brink. Een zeer afwisselend en sfeervol programma met twee koren, een soliste en Han Kolthof, pianist van het Almelo's Mannenkoor. Het geheel staat onder leiding van dirigent Nick Moritz. Het is een concert voor elk wat wils om met elkaar in kerstsfeer te komen. Om de prijs hoeft men het niet te laten! De entree is namelijk gratis. Na afloop is een openschaalcollecte ter bestrijding van de onkosten en ook om in de toekomst mooie concerten te kunnen geven. Voldoende redenen voor een volle basiliek!