Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Taalles in de wijk

2,5 Miljoen mensen in Nederland hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met een computer.

Een aantal dat omlaag moet, is de algemene opvatting. Ook in Almelo wordt op vele fronten de strijd aangebonden om mensen vertrouwd te maken met de Nederlandse taal. In december gaat Taal in de Wijk van start. Het project is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het Taalpunt en de sportverenigingen die betrokken zijn als Actief Betrokken Club (ABC). Taal in de Wijk biedt volwassenen, die bij het ROC een taaltraject volgen, extra ondersteuning. Samen met ervaren vrijwilligers wordt geoefend met het lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal. Dit gebeurt in kleine groepjes die aansluiten op het taalniveau van de deelnemers. Doel is het verbeteren van het Nederlands, ontmoeting en eventueel doorstroom naar (vrijwilligers-)werk en sporten. De locatie keuze is daar op afgestemd. Taal in de Wijk wordt georganiseerd bij Mixed Hockey Club Almelo, c.v.v. Oranje Nassau Almelo en PH Almelo.
De aftrap van Taal in de Wijk is deze week bij PH Almelo. C.v.v. Oranje Nassau start volgende week. Vanaf januari 2017 start de groep bij Mixed Hockey Club Almelo. Aanmeldingen verlopen via het ROC in samenspraak met het Taalpunt Almelo.