Afbeelding
Foto:

Afsluiting rijbaan spoedig voorbij

Automobilisten die vanaf de Wierdensebrug over de Weezebeeksingel rijden worden bij de kruising ter hoogte van Opel Kamp gedwongen naar het linker wegvak uit te wijken.
Over een afstand van circa 150 meter is de rijbaan rechts al enkele maanden afgesloten zonder dat er werkzaamheden worden verricht.

'Op dit wegvak zijn er al langere tijd problemen met het asfalt', zo laat een woordvoerder van wegenbouwer Reef desgevraagd weten, 'keer op keer ontstaat hier een 'ril' in het asfalt wat gevaarlijk kan zijn voor het wegverkeer. Door middel van vlakfrezen is dit euvel een aantal keren hersteld. maar de oneffenheid blijft terugkomen. Dit betekent dat de oorzaak dieper in de constructie zit. Er is een onderzoek uitgevoerd waarbij ook enkele boringen zijn uitgevoerd. Kort gezegd is de conclusie hieruit dat de gehele asfaltconstructie vervangen moet worden. De opdracht voor herstel is inmiddels afgegeven en het werk zal de komende twee weken uitgevoerd gaan worden. Dit jaar worden twee rijstroken aanpakt omdat, door werkzaamheden aan de brug in de Berlagelaan, niet alle rijstroken mogen worden afgezet. Volgend jaar volgen de resterende 2 rijstroken.