Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

GEEN TOPVOLLEYBAL IN ALMELO

Geen topvolleybaltoernooi tussen Kerst en Oud/Nieuw in de IISPA in Almelo.
Eind december zal er voor het eerst in 25 jaar geen topvolleybaltoernooi in Almelo worden georganiseerd. "Onvoldoende budget en geen kwalitatief sterke teams beschikbaar" aldus Siny Pots, die enkele jaren geleden is gestopt als voorzitter van het topevenement maar nog wel bij de afgelopen edities het deelnemersveld en arbitrage voor haar rekening nam.

"Geld vormt de basis voor een topevenement als dit. In de nieuw geformeerde toernooicommissie ontbreekt een commercieel/financieel lid dat voor de nodige sponsorgelden zorgt. Bovendien is het basisbedrag van de Gemeente Almelo ( nu Sportbedrijf Almelo) in de enkele jaren tot een derde teruggebracht. Daar kunnen we de zaal (met alles wat daarbij hoort) nog niet eens van betalen. Als dan vervolgens sponsorinkomsten ontbreken, wordt het heel lastig een toptoernooi te organiseren".
Ook wat het deelnemersveld betreft waren er de nodige problemen. Siny Pots: "In een Olympisch jaar is het altijd moeilijk om een sterk deelnemersveld neer te zetten. Nationale competities beginnen vaak later waardoor tussen Kerst en Oud/Nieuw competitie en/of bekerwedstrijden gespeeld moeten worden. We hebben uitnodigingen naar ploegen uit verschillende landen gestuurd en contact gezocht met diverse managers. Maar even zo vele afzeggingen volgden. Ook de Nevobo hebben we benaderd, maar voor de diverse Oranjeteams is er in die periode geen programma". Alles bij elkaar reden voldoende om dit jaar een streep door het topvolleybaltoernooi te zetten. Het betekent echter niet dat het topvolleybaltoernooi in Almelo na 25 jaar definitief van de volleybalkalender verdwijnt. "We gaan er alles aan doen om volgend jaar toch weer een toptoernooi te organiseren. Dit jaar blijft het internationale topvolleybal in Almelo beperkt tot de Europacup wedstrijd(en) van Eurosped, die op 14 december in de eerste ronde eerst tegen het sterke Olomouc uit Tsjechiƫ spelen. Die zijn ook zeker de moeite waard" aldus Siny Pots.