Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Het Mysterie van het Verdwenen Geluid.

Op zaterdag 26 november organiseert het Orkest van Almelo vanaf 14.00 uur de voorstelling "Het Mysterie van het Verdwenen Geluid" in basisschool de Mare aan de Rotsduif 22. De bedenkers van dit project, de muzikanten Renske Wijma en Elsbeth de Jong, geven in samenwerking met het Orkest van Almelo een uitvoering.

Het Orkest van Almelo (OvA) is een springlevende, nieuwe muziekvereniging, medio 2015 gevormd door een fusie van een vereniging met een christelijke achtergrond en een vereniging met (textiel)arbeiders als oorsprong. Door deze samenvoeging is er een grote, bloeiende vereniging in Almelo ontstaan met als basis het wijkcentrum Möll'nwiek in de wijk Windmolenbroek.
Het Mysterie van het Verdwenen Geluid is een voorstelling voor kinderen die bestaat uit een combinatie van film, live muziek en interactie. Samen met het Orkest van Almelo worden de kinderen zelf hoofdrolspelers in het spannende verhaal dat zich zowel op het filmscherm als live in de zaal afspeelt. Ze musiceren mee, maken spelenderwijs kennis met de verschillende muziekinstrumenten en helpen mee om het geluid terug te brengen bij het goede instrument. Zo maakt het kind op een eigentijdse manier kennis met muziek en de verschillende muziekinstrumenten.
Leerlingen in de groepen 4, 5 en 6 van de basisscholen in de wijk Windmolenbroek zijn uitgenodigd om aan dit muzikale spektakel deel te nemen. Muziek beleven en spelen is hierbij het uitgangspunt.

Het programma is als volgt:

Om 14.00 -15.00 uur voor de kinderen van:
Basisschool De Mare
Basisschool De Bonkelaar
Om 16.00 -17.00 uur voor de kinderen van:
Basisschool De Compaan
Basisschool De Stapvoorde
Basisschool De Huve
Heb je je nog niet opgegeven? Dan kun je dat nog doen via de website van het Orkest van Almelo http://orkestvanalmelo.nl of info@orkestvanalmelo.nl en dan ontvang je een mail terug of er nog een plekje vrij is.

Afbeelding