Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Nieuwe uitdaging voor
bestuurder ZorgAccent

Irma Harmelink, bestuurder van ZorgAccent, gaat na ruim zeven jaar de organisatie op 1 februari 2017 verlaten. Zij gaat als bestuurder aan de slag bij Elver, een organisatie in Gelderland die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Irma Harmelink heeft bij ZorgAccent aan de wieg gestaan van de ontwikkeling naar zelfsturende teams binnen de Wijkverpleging en de Woonzorg. Ook zette zij ZorgAccent landelijk op de kaart.

Naast haar landelijke betrokkenheid, was zij ook zeer betrokken bij de medewerkers op de werkvloer. Regelmatig werkte ze mee binnen zowel de Wijkverpleging als de Woonzorg, om met eigen ogen te aanschouwen hoe de medewerkers de zorgvraag van de cliënt centraal stellen. Zij waardeert 'haar' medewerkers enorm en is onder de indruk met hoeveel vakkundigheid en aandacht zij zorg verlenen. Maar na zeven jaar vond Irma dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Irma Harmelink: 'Ik ga weg omdat ik vind dat een periode van zeven jaar een mooi tijdsbestek is voor een bestuurder, het is niet te kort en niet te lang. Voor ZorgAccent kan een nieuwe bestuurder verfrissend werken en voor mezelf is het ook goed om een nieuwe uitdaging aan te gaan om de scherpte te houden die hoort bij de rol van bestuurder.' Irma Harmelink gaat aan de slag bij Elver, een organisatie in Gelderland die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. 'Toen ik afgestudeerd was aan de HBO Verpleegkunde had ik twee richtingen waarin ik graag wilde werken; in de wijkverpleging of in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het werd wijkverpleging en tot de dag van vandaag heb ik daar goede herinneringen aan. Ik vind het plezierig dat ik bij Elver de gelegenheid krijg om alsnog te gaan werken voor de mensen met een verstandelijke beperking,' aldus Harmelink.

Nieuwe bestuurder

De gedrevenheid van de bestuurder zal enorm worden gemist. De Raad van Toezicht ZorgAccent start binnenkort in overleg met Management, de OR en de Cliëntenraad met de werving van een nieuwe bestuurder.