Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Expositie Rembrandtschildertjes

Op woensdag 9 november is de tentoonstelling van de Rembrandtschildertjes 2016 geopend in de Publieksruimte van het Stadhuis van Almelo.

De openingshandeling werd verricht door Yvonne Hogt, Regiomanager Kaliber Kunstenschool voor Almelo, Oldenzaal en Tubbergen. De stadsomroeper van Almelo zal de Rembrandtschildertjes aankondigen en begeleiden. 38 Leerlingen uit de groepen 6 en 7 van 10 Almelose basisscholen hebben verkleed als Rembrandtschildertjes, een schilderij gemaakt tijdens het Rembrandt Fiësta op 4 juni j.l. onder begeleiding van acht professionele kunstenaars en ondersteund door 12 vrijwilligers.
Het thema voor hun werk was dit jaar "Mijn stad…. wat vind ik mooi in Almelo?". Het heeft geleid tot een brede presentatie door de Rembrandtschildertjes van wat er in Almelo is te zien: bekende stadsbeelden als het stadhuis, Huize Almelo, Kreta met schoorsteen in de stadsvijver. Maar ook parken, natuur en sportgelegenheden zijn op de expositie te bewonderen.
Tijdens de tentoonstelling zullen de betrokken kunstenaars hun waardering per schilderij kenbaar maken aan Gijs van Aarle van de Stichting Rembrandtschildertjes. De 10 kinderen die in deze selectie het hoogst scoren, zullen worden uitgenodigd om deel te nemen aan 10 lessen van de Talentenklas van de Rembrandtschildertjes bij Kaliber Kunstenschool.
De tentoonstelling is tijdens de openingsuren in de publieksruimte van het stadhuis te bezoeken tot 30 november.