Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Alles over lenen van
E-books in bibliotheek

Veel mensen zweren nog bij een boek in drukvorm, maar de groeiende populariteit van de e-reader is onmiskenbaar en e-books worden ook steeds vaker gelezen op een tablet en de smartphone.

De bibliotheek Almelo is niet blind voor deze ontwikkeling en heeft inmiddels een aanbod opgebouwd van meer dan 10.000 e-books waaruit leden kunnen kiezen. Literaire romans bijvoorbeeld, maar ook thrillers, kinderboeken, non-fictie, poëzie en reisboeken. Kortom: voor elk wat wils!

Voor wie hierover meer wil weten, organiseert de bibliotheek twee keer een workshop. Hierin wordt informatie verstrekt over de werkwijze en wordt een demonstratie gegeven. Tevens wordt de helpende hand geboden bij het aanmaken van een gratis account wat nodig is voor het lenen van e-books. Vergeet niet de bibliotheekpas mee te nemen.

De workshops zijn op de 4e verdieping van de bibliotheek op dinsdag 15 november van 19.00 tot 20,30 uur en op donderdag 24 november van 10.30 tot 12.00 uur. Vooraf aanmelden via cursussen@bibliotheekalmelo.nl. Deelname gratis.