Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Levendige kick-off
Sportcarrousel

Aan de ene kant van de sportzaal werd er enthousiast gevoetbald en aan de andere kant beoefende een groepje jongeren fanatiek de rugbysport. In een naastgelegen sportlokaal werd deelgenomen aan streetdance, volleybal of een fitheidstest.

Zie hier een levendige kick-off vorige week maandag van de Sportcarrousel in de sporthal van VSO de Veenlanden aan de Vriezenveenseweg in Almelo. 'De animo onder de leerlingen is groot', aldus begeleider Sophie Derkman van De Klup Twente. 'Helaas is sporten bij een reguliere club voor hen geen vanzelfsprekendheid en de carrousel kan een bijdrage leveren dit patroon te doorbreken.'

Het programmablok omvat sportclinics, informatie, scholing voor trainers/coaches en ledenaanbieding voor kinderen en jongeren uit het speciaal onderwijs. Gedurende de sportcarrousel die een periode van twaalf weken omvat komt elke week een vereniging of sportclub naar de school voor een clinic. De eerste keer deden zo'n negentig leerlingen mee uit de klassen 1 t/m 4. Een paar keer moeten de deelnemers naar de vereniging toe. Zoals naar zwemclub de Veen en de Gravenruiters, want paardrijden moet op het eigen terrein.

Diverse verenigingen hebben hun medewerking aan het project toegezegd waaronder de Mixed Hockeyclub Almelo, cvv Oranje Nassau, DRC 2012, Peatminers, Vrivo, Gravenruiters, judovereniging Almelo, Big Bulls, La SteSa en de Veene Almelo/Wierden. Na twaalf verschillende sportclinics wordt een grote afsluitendende sportinstuif gehouden op het terrein van een van de deelnemende verenigingen. Dan krijgen de deelnemers een aantrekkelijk proefabonnement van de vereniging van hun keuze.

De sportcarrousel is mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS dat € 98.000,00 heeft toegezegd voor het hele project. Hiervan zijn ook sportrolstoelen en ander bijzonder sportmateriaal aangeschaft die clubs kunnen lenen voor hun activiteiten. Meer info Sophie Derkman tel. 0546-536820.