De Dynamics.
De Dynamics. Foto: Richard Thannhauser

Reünie Dynamics en Sagitta

Zaterdag 19 november houden de Almelose bands Dynamics en Sagitta een reünie in partycentrum 'Dolle Pret' in Almelo. Een weerzien met twee populaire bands in de jaren '60 en '80.

Ouderen onder ons zullen zich de rumoerige jaren 60 nog goed herinneren met provo's, krakers, demonstraties en bezettingen. Ook de jaren waarin de rock 'n roll Europa veroverde en The Beatles en The Rolling Stones voor een muzikale revolutie zorgden. 'Je was fan van de Beatles of van de Stones maar voor ons waren de Beatles het grote voorbeeld', vertelt Frank Provoost die destijds als gitarist en zanger deel uitmaakte van de Dynamics, een populaire band die zou uitgroeien tot bijvoorbeeld een veelgevraagde act in voorprogramma's van onder andere Rob de Nijs en the Lords, Golden Earring, Trea Dobbs en De Mounties.
Ook in Twente tot ver in Duitsland brak de Almelose band door. 'Als we dan diep in de nacht uit Duitsland kwamen werd er steevast gestopt bij een cafetaria op de Thiemsbrug in Hengelo voor een patatje'. In Almelo waren ze dikwijls te zien en te horen in zalen als St Jozef in de Oranjestraat, Stegehuis in de Bornerbroeksestraat en de Sociëteit. Tenminste twee nummers brachten de vele bezoekers altijd in extase: Maria uit de musical The West Side Story en als slotapotheose I wanna go home. 'Iedereen ging uit het dak, fantastisch.'
Provoost verzekert dat beide nummers ook op de reünie ten gehore worden gebracht. De relatie tussen Dynamics en Sagitta is niet meer maar ook niet minder dan dat beide bands in de persoon van Fred Lammers (bekend van de Pasar Malam, red.) dezelfde manager hadden. Eind jaren 70 toen de rock 'n roll plaats had gemaakt voor de disco besloot een groepje vrienden voor de gezelligheid een bandje te vormen dat Sagitta werd genoemd. Zij beheersten een avondvullend programma met een mix van latin, rock, folk en west coast muziek uit de top 40. De band ontwikkelde zich tot een veelgevraagde act in het landelijk uitgaanscircuit en gaat eveneens de grens over voor optredens. Dj Paul Salakory verleent zijn medewerking aan de reünie. Kaarten zijn te bestellen door € 7,00 over te maken op NL92INGB0003001387 tnv F.L. Lammers o.v.v. naam, email en tel.nr. Aan de deur € 9,00. Meer info 06-20582405 of flammers43@gmail.com.

Eddy Kolfoort