Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Koning en koningin op
werkbezoek in Almelo

Vandaag (donderdag) brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een werkbezoek aan Almelo.

Zij worden in het stadhuis ontvangen door de commissaris van de Koning in Overijssel Anke Bijleveld-Schouten en de burgemeester van Almelo Arjen Gerritsen. In het stadhuis ontmoeten zij ook de burgemeesters van Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Later op de dag zal het Koningspaar ook deze gemeenten bezoeken. Tijdens het bezoek aan deze regio staat het thema 'erfenis als toekomstkapitaal' centraal. Elementen uit het verleden van Twente zijn ingezet als impuls voor zowel stedelijke ontwikkeling als de ontwikkeling van landelijke gebieden.

Het centrum van Almelo is de laatste jaren ontwikkeld waarbij onder meer gebouwen van de voormalige textielindustrie nieuwe bestemmingen kregen voor wonen, werken en onderwijs. Na de ontvangst in het gemeentehuis bezoeken Koning en Koningin de voormalige Hagendoornschool aan de Wilgenstraat. Het Nieuwstraatkwartier waarin de school gelegen is, is een wijk met een sterke sociale verbondenheid maar kent ook sociale problemen.

Willem-Alexander en Máxima gaan met wijkbewoners, ondernemers en professionals in gesprek over het wonen en werken in deze wijk. Vervolgens brengt het stel een bezoek aan het Polmanstadion. Aanleiding is de grote rol die Heracles speelt op het gebied van sociaal ondernemerschap. De club biedt bijvoorbeeld ex-gedetineerden de kans werkervaring op te doen in het stadion om zo hun startpositie op de arbeidsmarkt te verbeteren.