Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Eeuwfeest St. Stephanuskoor

Het oorspronkelijke herenkoor van de St. Stephanusparochie in Bornerbroek zou dit jaar het 100 jarig jubileum hebben bereikt, ware het niet dat dit gezelschap enige tijd geleden is gefuseerd met het dameskoor en thans door het leven gaat als het parochiƫle koor St. Stephanus Bornerbroek. Het van origine dames koor werd 50 jaar later opgericht.

'Met een beetje fantasie kun je zeggen dat we samen 150 jaar oud zijn', zegt Miny Vogelgsang zelf sinds 2002 lid van het vocale gezelschap. Hoe dan ook het gemengd koor meent dat er alleszins reden is om stil te staan bij zo'n lange geschiedenis en gekozen is voor de officiƫle viering van het 100 jarig bestaan. Dat wordt komende zondag gevierd met een miniconcert in de St. Stephanuskerk in Bornerbroek.
Enkele liederen zullen muzikaal ondersteund worden door muziekvereniging St. Caecilia onder leiding van Peter Wissink. Na afloop wordt een receptie gehouden voor genodigden en dorpsgenoten in dorpscentrum Brookshoes. Hier zijn ook alle andere dorpsgenoten van harte welkom.
Het St. Stephanuskoor wordt momenteel gevormd door 30 leden verdeeld over alten, sopranen, bassen en tenoren en men ziet graag dat dit aantal omhoog gaat. 'Samen zingen is ontzettend leuk en helemaal in een ontzettend gezellige en trouwe groep, want dat zijn we', aldus Vogelgsang. Voordat zij zich aansloot bij dit koor zong ze bij het Willibrordkoor in Almelo maar dat werd gelijktijdig met de sluiting van de gelijknamige kerk opgeheven. 'Vanaf de eerste repetitie voel ik me thuis bij het St. Stephanuskoor.'
Het koor dat onder leiding staat van Diny Christenhusz verzorgt de zang bij kerkelijke vieringen, huwelijksvieringen, avondwaken en uitvaarten. Buiten de eigen kerk zingt het gezelschap met enige regelmaat ook in zorgcentra zoals ZGT, Weggeler, Eugeria en het Meulenbelt. Het repertoire is van Gounod tot Bach en van Engelse songs tot meerstemmig Nederlands. Ook Byzantijns en Latijnse stukken worden gezongen. De jubileumviering begint om 10.00 uur.