Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Menwagen Gravenruiters
na actie op Ruiterdagen

Vrijdag 21 oktober wordt een hagelnieuwe koets aan de Gravenruiters overhandigd dankzij een hartverwarmende actie tijdens de 50e Almelose Ruiterdagen.

De Gravenruiters hebben de laatste jaren goede ervaringen geboekt met het huifbedrijden. Dat is een mogelijkheid voor mensen met een meervoudige handicap om op een bed op de ruggen van twee paarden te liggen. Op deze manier ervaren zij de ontspanning en warmte van de paarden.
Om de dienstverlening uit te breiden was er de wens om een koets te hebben waar een rolstoel opgereden kan worden, zodat de persoon in de rolstoel, naast een koetsier op de bok kan zitten en zelf de leidsels kan hanteren en zo kan genieten van een prachtige koetsentocht. Daarmee kunnen de Gravenruiters de dienstverlening rondom het huifbedrijden uitbreiden.
De collecte van de kerkdienst tijdens de 50e Almelose Ruiterdagen was bestemd voor de nieuwe menwagen en de sponsor VIP-avond brachten al een prachtig bedrag op. Henk Bolk van het gelijknamige transportbedrijf sprak tijdens de VIP-avond uit dat hij het bedrag aan zou vullen tot wat er nodig is. Samen met enkele andere ondernemers hebben ze uiteindelijk ruimhartig bijgedragen tot de benodigde € 6000,-.
Vrijdag 21 oktober wordt om 17.00 uur op het Twentse Hippisch Centrum in Almelo (ingang via de Burgermeester Schneiderssingel) de nieuwe menwagen/koets onthuld door Henk Bolk en Riël Klumper, voorzitter van de Almelose Ruiterdagen. Belangstellenden zijn hierbij welkom.