Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Unieke combinatie massage en trainingen

Jarenlang trainde Henk Nijhof saunamedewerkers in het geven van massages.

Sinds vier jaar heeft hij zijn eigen massageschool, Stars Massageschool, in Almelo. Niet alleen verzorgt hij als gecertificeerd opleider een breed scala aan cursussen, workshops en opleidingen. Ook kun je hier terecht om gemasseerd te worden. En die combinatie is uniek in de regio.
Het aanbod van massageopleidingen bij Stars Massageschool is indrukwekkend. Van erkend NGS sport-, welness-, en zorgmasseur tot massage bij kanker en reuma. Dat geldt tevens voor de cursussen waar je kunt kiezen uit onder meer Lomi Lomi massage, klankbordmassage en zwangerschapsmassage. 'Vroeger toen mensen nog veel lichamelijke arbeid verrichtten had je alleen de fysiotherapie en spiermassage. Tegenwoordig zitten we vooral vol in het hoofd, bewegen we te weinig en zijn het massages als hoofd-, voetreflex en stressmassage die veel toegepast worden', weet Henk te vertellen.
Samen met zijn dochter Leontien, tevens gecertificeerd sportmasseur, traint hij nu dagelijks mensen die masseur willen worden of zijn. Want ook voor bijscholing kun je hier terecht. 'De laatste tijd hebben we veel vraag van schoonheidssalons en kappers die hun klanten graag een extra dienst willen bieden in de vorm van bijvoorbeeld een hoofd- en voetreflexmassage.'
Henk wil graag benadrukken dat Stars Massageschool een opleider is. Hij neemt geen examens af. De opleidingen, cursussen en workshops zijn kleinschalig en persoonlijk. De groepen voor de dagopleidingen zijn maximaal zes personen, aan de avondcursussen kunnen maximaal tien mensen deelnemen.
Een training bestaat altijd uit een theorie- en praktijkgedeelte. 'In een kleine groep is er veel meer aandacht en interactie mogelijk. Daarmee haal je veel meer uit je opleiding en is de kans van slagen het grootst. Maar ook beleef je veel meer plezier eraan en ook dat is heel belangrijk.'
Op de website www.stars-massageschool.com vind je het overzicht van startdata van alle opleidingen, cursussen en workshops. Hierbij staat per massagetraining vermeld hoeveel het kost, hoe lang het duurt en wat de training inhoudt. Voor iedere wens bieden zij een specifieke en massage op maat.
Geen behoefte om te leren masseren, maar liever gemasseerd worden? Ook dan kun je terecht bij Henk en Leontien. Bijvoorbeeld omdat er een spier vastzit of juist ter ontspanning omdat je even een moment voor jezelf wil hebben. 'Hoge werkdruk, verkeerde beweging bij het sporten, of juist gebrek aan beweging. Stijve en pijnlijke spieren zijn geen pretje. Een goede massage brengt verlichting. Elke massage is weer anders. Het is vooral belangrijk om te kijken wat je wilt met de massage. Daar passen wij ons op aan.'
Stars Massageschool is gevestigd aan Willemsgang 36 in Almelo. Voor meer informatie kijk op www.stars-massageschool.com of bel (06) 12805851. Iedere laatste vrijdag van de maand is er een informatieavond op de massageschool.