Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

'Muziektheater 'De Koperen Tuin'

Pianist en acteur Christiaan Kuyvenhoven speelt op woensdag 26 oktober 'De Koperen Tuin' in Theater Hof 88 in Almelo. Een monoloog naar de roman van Simon Vestdijk; met pianomuziek van Haydn, Bizet, Chopin, Beethoven en Horowitz. Aanvang: 20.15 uur.

In De Koperen Tuin wordt de jonge Nol door zijn moeder meegenomen naar 'de Tuin', alwaar hij betoverd raakt door het koperorkest. De muziek neemt bezit van hem en hij danst met Trix. Dit merkwaardige meisje, de drankzuchtige dirigent Cuperus, en de magische klanken van de muziek bepalen zijn jeugd. Een opvoering van de opera Carmen zal ingrijpende gevolgen hebben voor zijn leven. Het luidt de maatschappelijke afgang van zijn muzikale held Cuperus in en zet Trix aan tot een dramatisch besluit. Nol probeert zijn rol hierin te bepalen door zijn jeugdherinneringen op een rij te zetten. Deed hij er goed aan het theater voortijdig te verlaten? Of had hij Trix voor haar lot kunnen beschermen en haar voor eens en voor altijd voor zich kunnen winnen?
Pianist en acteur Christiaan Kuyvenhoven brengt dit beroemde verhaal van Simon Vestdijk in de vorm van een monoloog. Hij speelt daarbij Divertimento in D, Hob. XVI:4 van Haydn, Sonatina in G van Beethoven, Barcarolle, opus 60 van Chopin, de Tweede intermezzo uit Carmen en de Mars van de Toreador van Bizet, Kammer-fantasie über Carmen, BV 284 van Busoni en Stars & Stripes Forever van Sousa/Horowitz.
Kaarten à € 19,50 (€ 17,50 CJP / 65+, biebpas) kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.