Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

ZGT grote winnaar van
massale stoelendans

Zodra de muziek klinkt, hossen de vele honderden kinderen onder luid gejuich langs de evenzovele stoeltjes om snel een lege stoel te bemachtigen op het moment dat de muziek stopt.

Zo nu en dan proberen er twee tegelijk een zitplaats te bemachtigen maar de sterkste wint. Zonder morren verlaat de verliezer het strijdtoneel want verliezen is deze ochtend niet belangrijk want iedereen is winnaar en in 't bijzonder het ZGT Almelo.
Het draait deze ochtend om het plezier en de gezelligheid. Zo'n 1000 leerlingen van de groepen 4 t/m 8 afkomstig van de basisscholen in de Windmolenbroek waren onder begeleiding van hun leerkrachten vorige week donderdag afgekomen op de massale stoelendans die plaats vond op de parkeerplaats van de Woonboulevard. Verscheidene (groot)ouders waren aanwezig om de kinderen verbaal aan te moedigen.
Het spektakel werd gepresenteerd en muzikaal begeleid door rapper, entertainer en acteur Yes-R. Na afloop kon wethouder Irene ten Seldam een cheque t.b.v. 5000 euro overhandigen aan Meindert Schmidt voorzitter van de Raad van Bestuur van ZGT. Laatstgenoemde toonde zich zeer verrast: 'Een geweldige prestatie hebben jullie geleverd, bedankt!'
Het geld komt ten goede aan de totstandkoming van een relaxruimte voor ernstig zieke volwassenen. Een voorziening die het ziekenhuis al wel heeft voor kinderen maar die voor volwassenen ontbreekt en is een grote wens van verpleegkundigen en patiƫnten. De stoelen waren gesponsord door familie, buurtgenoten en bekenden.
'Met een evenement als deze willen de ondernemers van de Woonboulevard tot uitdrukking brengen dat zij zich willen verbinden met de omgeving", aldus Joost Tiemersma voorzitter van de ondernemersvereniging Woonboulevard, 'we gaan zoiets voortaan jaarlijks doen en gaan ook dan weer een uitdaging aan met een nieuw record'. Tiemersma toonde zich uitermate ingenomen met het grote succes van de stoelendans: 'Een mooi voorbeeld van modern noaberschap'.

Eddy Kolfoort