Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Laterna Magica nieuwe productie Servus

Muziektheater Servus Almelo brengt op 29 en 30 oktober onder de titel 'Laterna Magica' in Hof 88 een zeer bijzondere productie op de planken.

Moderne techniek wordt in dit muzikaal theater vermengd met geprojecteerde beelden van onder andere eerdere door Servus op de planken gebrachte producties waardoor de magie ontstaat van een 'Laterna Magica' wat in het Nederlands 'toverlantaarn' betekent, de voorloper van de diaprojector. Aan de vernieuwende voorstelling met muzikaal theater en geprojecteerde beelden doen naast een koor van circa veertig volwassen zangers en zangeressen van Servus ook kinderen en zelfs een compleet kinderkoor mee.
Het publiek wordt verrast op een verrassende interactie tussen een groot tv-scherm en wat er op het podium gebeurt. Het verhaal speelt zich af voor de televisie in de huiskamer van Cor, de conciƫrge van Hof 88, en Katrien. Ze hebben allebei een leuke televisieavond gepland, maar hun smaken komen niet overeen. Cor vindt het heerlijk om naar opera en operette te kijken en te luisteren. Hij vindt het zelfs heerlijk om het zelf te zingen. Katrien vindt daar juist helemaal niets aan. Zij vindt musical juist heel erg leuk en ze kijkt graag naar spannende films zoals thrillers en horror films.
Cor is al heel lang lid van Muziektheater Servus en galmt er lekker op los. De buren en ook goede vrienden van Cor en Katrien zijn Willem, de wijkagent, en Lena. Willem houdt net als Cor van opera en zij willen naar 'De Tiende van Almelo' kijken. Dus komt Willem gezellig bij Cor kijken en gaat Katrien naar Lena. Op de achterwand worden de programma's geprojecteerd die Cor en Willem willlen zien. Cor vindt dat wel heel eng maar wil zich niet laten kennen, want vreest dat Willem dit belachelijk vindt. En zit Willem nou elke keer een beetje te lachen? Wie zit er achter al die telefoontjes en berichtjes? Nadat de twee een heleboel programma's en 'De Tiende van Almelo' hebben gezien, blijf Cor alleen achter. Kijkend naar de tv valt hij in een diepe slaap waarin hij een nachtmerrie krijgt. Dan komt hij uiteindelijk te weten wat er aan de hand is en waarom. Meer info op www.servus-almelo.nl.