Martin van Rijn
Martin van Rijn Foto: Richard Thannhauser

Staatssecretaris bezoekt
gamecentrum FUN-IE-FIT

Het Meester Siebelinkhuis kreeg vorige week, in de persoon van staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, hoog bezoek. De PvdA fractie in Almelo het initiatief genomen voor zijn komst naar het game-, sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT van De Klup Twente aan de Berlagelaan in Almelo.

De bewindsman begeleide behoedzaam de 83 jarige gamer Alie Boon naar haar plek en keek ademloos toe hoe zij de pannenkoeken kon vangen zonder te morsen. Klup-deelnemers Henk en Dirk-Jan lieten hem vervolgens zien hoe je kunt bowlen zonder bal, waarna Van Rijn probleemloos Klup-directeur Jan Anema versloeg.
Verder keek hij bewonderend toe hoe twee dames in volle vaart een gevaarlijke route met boomstammen op het water aflegden en kreeg hij uitleg over het bijzondere Eyeclick (vloergames). Tot slot werd de staatssecretaris vakkundig door Ans Achterhoek van Fief worden en Fief blijven van de tennisbaan gemept.
'Ik geloof dat bowlen mij beter ligt', grapte Van Rijn doe ook nog met alle deelnemers van het programma Fief worden en Fief blijven op de foto ging. De politicus had niets dan lovende woorden voor het FUN-IE-FIT: 'Een prachtige voorziening', vond hij.