Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Vandalen beschadigen
opnieuw mozaiekbank

Voor de tweede keer binnen korte tijd is de kunstmozaïekbank in het Schelfhorstpark vorige week wederom ernstig beschadigd.

'Welke malloot doet zoiets', vraagt de verontwaardigde Meta Meijer zich af. Zij voorzitter van het Preston Comité Almelo, dat het initiatief nam voor het kunstobject dat in augustus van dit jaar op feestelijke wijze in gebruik werd genomen door burgemeester Jon Hermans.
Meijer, die door een bezoekster van het park geattendeerd werd op de vernielingen, sluit niet uit dat het vandalisme mogelijk het werk is geweest van meerdere personen. Het kunstobject is gemaakt door kunstenaars uit Almelo en Preston en bevat beelden van beide steden. Ook dit keer zijn veel mozaïeksteentjes kapot geslagen en zelfs uit de bank weggehaald.
Aan één van de ontwerpers en makers, de Almelose kunstenaar Ger Bonsink, is gevraagd de schade te repareren waarvan de kosten op meer dan € 2.000,- worden geschat. 'We weten nog niet hoe we dat moeten betalen.' Ook wordt bekeken of het object hufterproof kan worden gemaakt. 'Dat zal niet meevallen, denk ik', aldus Meta Meijer.