Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Zondag Twentse derby

Na het doelpuntloze gelijke spel in Groningen tegen de plaatselijke FC richt Heracles zich op de derby tegen FC Twente, zondag om 14.30 uur in het Polman Stadion.

Heel Twente kijkt ook naar de derby. In Almelo wordt nog steeds gesproken over de wedstrijd van dik een jaar geleden, toen FC Twente in Almelo werd afgeserveerd: 2-0. Heracles zat in een flow, stond in de top van de eredivisie. En FC Twente was door de financiƫle malaise en interne chaos verdeeld tot op het bot. Voor trainer Alfred Schreuder had het verlies in Almelo fatale gevolgen. Hij werd ontslagen.
Hoe anders is de situatie dit jaar. FC Twente krabbelt langzaam uit het financiƫle dal en lijkt in sportief opzicht stappen te maken. Met twaalf punten uit zeven wedstrijd zijn de Tukkers dik tevreden. Heracles, dat zondag een punt overhield aan het duel met FC Groningen, staat nu met zes punten in de staart van de ranglijst. Maar dat zegt niets voor de derby.
Begin deze week waren er nog kaarten verkrijgbaar, echter uitsluitend voor bezitters van een seizoenkaart of fankaart van Heracles. Per kaart kunnen twee wedstrijdkaarten worden aangeschaft.
Ook biedt Heracles een speciale derby passe-partout aan voor de Overijsselse derby's tegen FC Twente, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Zo hoef je als liefhebber geen van deze duels te missen. Sterker nog, met de derby passe-partout bezoek je deze bijzondere wedstrijden extra goedkoop. Voor meer informatie zie www.heracles.nl