Genevieve Nijland
Genevieve Nijland Foto: Steef Alblas

Genevieve Nijland voelt
zich thuis bij Munsterhuis

In april van dit jaar begon Genevieve Nijland (21) als junior verkoopadviseur bij Munsterhuis in Enschede. Ze voelt zich als vrouw in een mannenwereld helemaal thuis bij de Renault-dealer.

'Mijn vader is al langer werkzaam in de autobranche. Dat wilde ik ook graag, maar ik heb geen specifieke auto-opleiding gevolgd. Wel heb ik tijdens mijn ROC-opleiding Verkoopspecialiste stage gelopen bij diverse autobedrijven. Al tijdens mijn opleiding werd ik door Munsterhuis gevraagd om te solliciteren. Dat heb ik gedaan, waarna ik vervolgens vrij snel mocht beginnen als junior verkoopadviseur. Ik ben Munsterhuis dankbaar voor de kans die me is geboden. Ik ben namelijk nog vrij jong en beschikte aanvankelijk nog niet over alle Renault-kennis. Maar mijn beginperiode heb ik vooral benut om veel productkennis op te doen. Elke Renault-uitvoering en de werking van elk knopje heb ik aandachtig in me opgenomen. Op die manier ben ik er uiteindelijk vanzelf ingerold.

Elke dag is verschillend. Soms is er veel aanloop van klanten en ben ik veelvuldig in gesprek. Op andere dagen ben ik weer druk met het maken van foto's van onze auto's, internetten en het bellen van klanten. De omgang met klanten is erg leuk. Je bouwt echt een relatie met hen op en inmiddels zijn er klanten die specifiek naar mij vragen op het moment dat ze binnen komen lopen bij Munsterhuis. Het is verder een leuke bijkomstigheid dat ik als vrouw in een mannenwereld werkzaam ben. Ik merk dat sommige klanten dit prettig vinden doordat vrouwen nu eenmaal anders tegen bepaalde zaken aankijken dan mannen. Samen met mijn collega's vormen we bij Munsterhuis dan ook een complementair team dat klanten de aandacht geeft die ze verdienen.'