Dancing Dollekamp.
Dancing Dollekamp. Foto: Richard Thannhauser

Divers programma
Liedjesmakersfestival

Als het weer een beetje meezit kunnen muziekliefhebbers zondag 2 oktober liggend in de binnentuin van Hof88 genieten van hun favoriete muziek.

Zit het weer dan kan iedereen terecht in alle zalen van het theater aan de Elisabethhof 4 in Almelo want deze locatie is deze zondag het middelpunt van de zevende editie van het Liedjesmakersfestival. Een relatief klein maar zeer gemoedelijk festival met een mix van toerende buitenlandse acts, akoestische en elektrisch versterkte bands, landelijk bekende singer/songwriters en regionaal talent. Kortom: een buitengewoon veelzijdig muziek evenement met voor elk wat wils.
'Een zeer divers programma dat je zelden bij elkaar ziet op één dag', aldus Henk Lammers van Paco Plumtrek het Underground podium van Almelo dat verantwoordelijk is voor de organisatie. Een deel van het middagprogramma is speciaal bestemd voor de jeugdige muziekliefhebbers, de Almelose kunstenaar Rob Koenders is present met een kunstzinnige en creatieve uitspatting en wie trek heeft kan genieten van een Indonesisch gerecht. Gastoptredens worden verzorgd door onder anderen Jeangu Macrooy, McCicks, Lieve Berta, Gita de Ridder, Even Tussendoor de winnaar van Kunstbende 2015 en het uit New York afkomstige duo Kelly MacRae, de eveneens uit deze metropool afkomstige Jason Harod en Paco & de Salonvegetariërs. Ook Dancing Dollekamp, met onder andere Andre Manuel, komt naar dit festival. Een volledig overzicht van deelnemende artiesten is te vinden op www.pacoplumtrek.nl. Op deze site zijn zij eveneens te horen. Verder zullen singer/songwriter sessies en korte optredens van lokale liedjesschrijvers onderdeel van het programma zijn. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almelo, het Stadsfonds, Roggekamp/Peitsch fonds en het Cogas Cultuur fonds. Het festival is van 14.30 tot 24.00 uur (deur open om 14.00 uur). De entree is € 12,50 in de voorverkoop en € 15,00 op de dag zelf (tot 16 jaar gratis). Kaarten zijn te bestellen op www.hof88.nl zolang de voorraad strekt!