Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

In actie tegen sluiting 't DOK

Bewoners van de binnenstad in Almelo komen op zaterdag 1 oktober in actie tegen de voorgenomen sluiting MFA Centrum 't DOK.

Veel mensen zullen zaterdag 1 oktober om 12.00 uur hun wijkcentrum 'omarmen'. Met deze actie geven bewoners van de Almelose binnenstad aan het wijkcentrum 't DOK aan het Sumatraplein te willen behouden. Met deze actie volgen zij het voorbeeld van wijkcentrum De Schelf, die die dit initiatief opgezet heeft met als doel veel aandacht te krijgen voor het belang van de wijkcentra. Wethouder Ten Seldam liet onlangs weten dat in het kader van noodzakelijke bezuinigen enkele Almelose wijkcentra moeten sluiten. Dit heeft geleid tot een storm van protest onder de bewoners.
MFC Centrum 't DOK roept bewoners van de Almelose binnenstad op om zaterdag 1 oktober om 12.00 uur hand in hand in een grote kring om het wijkcentrum te gaan staan om te laten zien dat ze het niet eens zijn met de plannen van de wethouder om MFA Centrum 't DOK te sluiten. Ook andere wijkcentra in Almelo zullen op deze dag om 12.00 uur deze protest actie uitvoeren. 'Kom ook en laat uw stem horen. Samen staan we sterk', laat 't DOK weten.