Gerrit Jan Steunenberg, Jurgen Hartgerink en Ep Wolves bij de nieuwe Opel Mokka X.
Gerrit Jan Steunenberg, Jurgen Hartgerink en Ep Wolves bij de nieuwe Opel Mokka X. Foto: Richard Thannhauser

Nieuwe Opel Mokka X nu
in showroom van Wolves

De nieuwe Opel Mokka X staat nu in de showroom van dealer Wolves aan de Reggesingel 95 in Rijssen.

De Mokka X is de eerste Opel met de aanduiding 'X', waarmee de avontuurlijke en robuuste persoonlijkheid wordt benadrukt. Nieuwe designelementen komen onder meer terug in het 'gevleugelde' Opel-logo en de nieuwe AFL LED-koplampen inclusief dagrijverlichting. Nieuwe LED-achterlichten met een opvallende signatuur en een aantal nieuwe carrosseriekleuren versterken de aantrekkingskracht van Opels compacte SUV, waarvan sinds 2012 al meer dan 500.000 stuks zijn besteld.
De Mokka X heeft ook een compleet nieuw dashboard, geïnspireerd op dat van de nieuwe Opel Astra. Veel functies zijn te bedienen via het centraal gemonteerde touchscreen, wat zorgt voor een clean en strak geheel met weinig knoppen. Zoals elke nieuwe Opel loopt ook de Mokka X voorop als het gaat om connectiviteit en infotainment. Behalve de persoonlijke service-assistent Opel OnStar, met onder meer een WiFi hotspot, komt het model ook met de nieuwste generatie van het IntelliLink-infotainmentsysteem, inclusief Android Auto en Apple CarPlay, voor naadloze smartphone-connectie.
Primeur in het aanbod is de nieuw ontwikkelde, geheel uit aluminium bestaande 1.6-liter CDTI dieselmotor. Deze motor levert 81 kW (110 pk) en 300 Nm al bij 1.750-2.000 toeren per minuut en wordt in de Mokka X gecombineerd met 6 versnellingen en voorwielaandrijving. Met een CO2-emissie van 99 g/km kwalificeert deze motorvariant zich voor 21% bijtelling.
Verder zet de Opel Mokka X stappen op het gebied van veiligheids- en assistentiesystemen. De technologie omvat onder meer adaptieve LED koplampen, Traffic Sign Assistant, Following Distance Indication met Forward Collision Alert en Lane Departure Warning.
Bij Wolves werd eerder deze maand The Big Event gehouden, waarbij aantrekkelijke kortingen werden gegeven aan kopers van een nieuwe Opel. Dat was een doorslaand succes. Van alle Opel-dealers in Nederland behaalde Wolves qua verkoopresultaten de tweede plaats.