Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Expositie Heracles in
Stadsmuseum Almelo

Op vrijdag 28 oktober start er een geweldige wisselexpositie over Heracles Almelo in het Stadsmuseum Almelo. Voorzitter Jan Smit verricht op vrijdag 28 oktober om 16.00 uur de opening van de expositie, die tot 21 januari 2017 te bewonderen is.

Bij deze tentoonstelling zijn natuurlijk de hoogtepunten van de club te zien zoals de kampioenschappen en de bekerfinale in 2012. Natuurlijk komt ook de rijke geschiedenis van de club aan bod. Zo is de maquette te zien van het stadion aan de Bornsestraat en is er oog voor de eerste skybox/monumentale tribune. Ook wordt er prachtig beeldmateriaal vertoond uit de rijke historie van de zwart witte trots uit Almelo.
Uniek aan deze tentoonstelling is dat supporters zelf ook hun persoonlijke en historische attributen in bruikleen kunnen geven of schenken. Zo ontstaat er een mooie samenwerking tussen het Stadsmuseum Almelo, Heracles Almelo en de supporters (van het eerste uur) en biedt deze expositie een uitzonderlijk karakter voor iedere bezoeker. Deze expositie is, aangevuld en uitgebreid, na januari 2017 permanent te zien in het Polmanstadion. Het stadsmuseum is ook betrokken bij de verdere uitbreiding van deze expositie.
Het Stadsmuseum Almelo is gevestigd aan de Prinsenstraat 13 in Almelo en kenmerkt zich door de continue wisselende exposities. Het Stadsmuseum geeft daarnaast middels een permanente inrichting een beeld van de ontwikkeling van stad Almelo en haar omgeving. Het museum conserveert en ordent de in de collectie opgenomen objecten en maakt deze toegankelijk voor een breed publiek. Door exposities en educatie streeft het museum ernaar om publiek enthousiast te maken over Almelo.
Het Stadsmuseum is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur.