Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Via 'Gat van Talamini' naar Het Kolkje

'Oerlelijk' is unaniem de reactie als in de Grotestraat de meningen worden gepeild naar de open plek in deze winkelstraat.

Maar dit gaat veranderen want de gemeente heeft opdracht gegeven voorlopig over dit terrein een voetpad aan te leggen. Zeer binnenkort is het dan mogelijk om in minder dan twee minuten te lopen via wat het 'Gat van Talamini' wordt genoemd naar de serene rust van Het Kolkje.
De gemeente heeft medio juli een informatiebijeenkomst gehouden over de toekomstige invulling van het terrein. Hier zijn tal van ideeën geopperd waarmee rekening wordt gehouden bij de definitieve invulling. De Stichting Nieuwe Twentse Kunst, Graffitigroep Streetkings en de Werkgroep Muurgedichten nemen actief deel aan de planinvulling. Een initiatief voor een gezamenlijke invulling ligt nu bij de Graffitigroep.
Zodra er een concreet voorstel ligt, dan wordt dit met de pandeigenaar van Kerkstraat 1 t/m 7 afgestemd, waarna de uitvoering kan starten. Voor de tijdelijke invulling waarmee inmiddels is gestart is een budget van 20.000 euro beschikbaar.