Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Workshops Mediërend Leren
in Bibliotheek van Almelo

Onder het motto 'van medisch labelen naar omgaan met verschillen' houdt de Bibliotheek Almelo in samenwerking met Monique Meijer van Remedial Teaching Almelo een cyclus over Mediërend Leren.

Bij remedial teaching gaat het om het aanleren van vaardigheden zoals rekenen, tekenen en spelling en bij Mediërend Leren gaat het om het leren denken, het bewust gebruiken van de zogenaamde cognitieve functies. Rode draad in de vijf workshops die over dit onderwerp worden gehouden is dat aansluiten bij hun kwaliteiten kinderen en hun intelligentie doet groeien.
De eerste lezing wordt gehouden op dinsdag 4 oktober in theaterzaal de Evenaar van de bibliotheek. Op deze avond geeft Emiel van Doorn, de drijvende kracht achter Mediërend Leren, een lezing. Eén van diens motto's is 'Wat je vandaag leert, moet morgen toepasbaar zijn. Hierna volgen nog vier workshops die door Monique Meijer worden gegeven.
oensdag 16 november staat in het teken van een nadere kennismaking met Mediërend Leren, woensdag 25 januari 2017 gaat het om kwaliteiten versus tekorten en woensdag 15 februari wordt aandacht besteed aan de drie bouwstenen van denken: waarnemen, nauwkeurig zijn en niet impulsief. Op de vijfde en laatste avond op woensdag 15 maart 2017 staan de vragen van de deelnemers centraal. Alle avonden zijn in theaterzaal de Evenaar en de lezingen zijn van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten per keer € 5,00 (incl. koffie en thee). Meer info via elamberts@bibliotheekalmelo.nl tel. 0546-822005 of 06-24551705.