Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Willem Kieft verzorgt
lezing in Wierden

Ex-profvoetballer en voetbalanalist Wim Kieft verzorgt op 22 september een lezing bij de Culturele Raad Wierden.

Wim Kieft werd geboren in Amsterdam op 12 november 1962. Hij bleek een groot voetbaltalent en maakte dan ook een indrukwekkende nationale en internationale carrière. Hij speelde 42 keer voor Oranje, werd met zijn team Europees kampioen in 1988, werd 6 keer landskampioen en ontving al op 19 jarige leeftijd de gouden Schoen als topscorer van het seizoen 1981/1982.
Het leven van Wim Kieft was echter niet enkel rozengeur en manenschijn. Hij had een groot geheim, hij was gedurende bijna 20 jaar verslaafd aan cocaïne. Naar aanleiding daarvan vertelde hij zijn levensverhaal aan journalist en schrijver Michel van Egmond. Het boek verscheen in 2014 onder de naam 'Kieft'.
Wim Kieft zal over zijn voetbalsuccessen en zijn levenswandel een lezing houden op donderdag 22 september a.s. In de bibliotheek van Wierden. Aanvang: 20.00 uur. De entree bedraagt €7,50 inclusief koffie of thee voorafgaand aan de lezing. Voorverkoop: boekhandel Reterink, de bibliotheken van Wierden en Enter en de touristinfo's van Wierden en Enter