Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

MAF Festival feest van verbazing en verwondering

Op het Media Art Flower Festival (MAFF) dat het komende weekend wordt gehouden in Almelo, speelt in het kader van de Nacht van de Korte Film de vertoning van korte films een grote rol.

Proeflokaal België doet dienst als bioscoop en ook in de naastgelegen Pop-up galerie in de Schuttenstraat zijn 3 nissen ingericht als kleine woonkamertjes met daarin oude beeldbuis tv's waarop korte films te zien zijn. Uiteraard is er ook nu weer aandacht voor mediakunst in de openbare ruimte maar ook dit speelt zich af rondom genoemde horecagelegenheid. Dit keer met spectaculaire projecties van de Zwolse kunstenaars Sjan Top en Ewoud Bakker.
Evenals voorgaand jaar zijn leerlingen van de protestantse basisschool De Wierde uitgenodigd een presentatie te geven in de Pop-up galerie. De achttiende eeuwse veertien meter lange wandbespanning in Het Hofkeshuis in Almelo dat niet toegankelijk is voor publiek wordt één op één nagebouwd in de Pop-up galerie en is van 16 september tot 15 oktober te zien op zaterdagen van 13.00 tot 17.00 uur in Pop-up galerie.
Zaterdagmiddag om 16.00 uur wordt in genoemde galerie de winnaar van de Herman Krikhaar prijs bekend gemaakt. De prijs is een eerbetoon aan de in Almelo geboren kunstenaar en wereldberoemde galeriehouder en wordt sinds 2008 uitgereikt aan een in Almelo woonachtige kunstenaar.
De opening van MAFF 2016 is vrijdag om 19.00 uur in Pop-up galerie Schuttenstraat. Daarna volgt de demonstratie van videoprojecten in de openbare ruimte. Iets later begint de Nacht van de Korte Film terwijl vanaf 21.00 uur in de Pop-up galerie de Silent disco plaats vindt met onder andere beeldende kunst van Helmut Dick. Met een headset op kunnen bezoekers dansen op hun favoriete muziek. Het programma op zaterdag is in grote lijnen hetzelfde en speelt zich af tussen 13.00 en 22.00 uur. Op zondag kunnen bezoekers van 13.00 tot 17.00 uur nog terecht in de Pop-up galerie.