Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

De Klup op zoek naar vrijwilligers

Koken, zwemmen, darten, muziek, zumba en gamen zijn een paar van de vele activiteiten die De Klup Twente aanbiedt aan mensen met een beperking. Hiervoor zijn veel vrijwillige handen nodig en juist die komt de organisatie tekort.

'De vraag blijft onverminderd groot waardoor er meer aanbod komt op andere plaatsen en omdat we als gevolg hiervan met ingang van deze maand ook overdag activiteiten gaan aanbieden', aldus Jolanda Overdorp coƶrdinator vrijwilligers van De Klup Twente. Voor meer dan tien activiteiten zoekt De Klup met spoed nieuwe mensen die willen helpen. Het gaat om zwemles en recreatief zwemmen in Almelo en zwemmen in Wierden voor mensen met fysieke beperkingen als gevolg van ziekte of een ongeluk.
Ook zijn vrijwilligers nodig om te begeleiden bij darten, zumba, de muziekband, computerklup, stijldansen, koken voor kinderen, Buitenschoolseopvang voor kinderen uit het speciaal onderwijs, sportmix voor kinderen met een autistische stoornis en leerachterstanden, onderhoud van de tuin rond het Meester Siebelinkhuis en hulp in het gamecentrum FUN-IE-FIT. Daarnaast zoekt De Klup voor het eerst ook mensen die overdag willen helpen in het Meester Siebelinkhuis bij het nieuwe dagbestedingsproject Talent Assistent Vrijwilliger (TAV) waarin deze mensen klaargestoomd worden een actieve rol te gaan vervullen bij een organisatie, club of vereniging in de eigen omgeving.
De Klup Twente is een vrijwilligersorganisatie met een goede reputatie en op weg naar haar gouden jubileum. Al decennia lang zorgt zij voor een zeer gevarieerd aanbod vrije tijd activiteiten voor mensen met een beperking. De meer dan 1000 deelnemers variƫren van sterk hulpbehoevend tot heel zelfstandige deelnemers die graag dingen willen leren. Een belangrijk deel van die activiteiten vindt plaats in het Meester Siebelinkhuis aan de Berlagelaan in Almelo, maar het aanbod in wijken, dorpen en plaatsen rondom Almelo neemt in snel tempo toe. Mensen vanaf 16 tot 80 jaar kunnen zich voor een vrijwilligersfunctie melden bij Jolanda Overdorp via jolanda@deklup.nl of 06-14465288.