Scheidend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld.
Scheidend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld. Foto: Richard Thannhauser

Burgemeester zwaait af
met etentje Indiëterrein

In verband met haar afscheid biedt burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld zaterdag 24 september inwoners, ondernemers en relaties een maaltijd aan.

Het etentje wordt geserveerd op het Indiëterrein en opgeluisterd door optredens van Almelose muzikanten en muziekgezelschappen. Het is de wens van de eerste burger van de stad dat gasten de bijeenkomst zoveel mogelijk benutten om elkaar te ontmoeten maar uiteraard hoopt zij ook zoveel mogelijk mensen nog even persoonlijk te spreken en gedag te zeggen.
Nu onlangs bekend werd dat Arjan Gerritsen haar opvolgt, zet Hermans definitief een punt achter haar loopbaan in Almelo. Sinds eind 2009 was zij burgemeester van deze stad. Voor haar komst naar Almelo was zij burgemeester van Ouderkerk en Ridderkerk. In de bijna zeven jaar dat zij het ambtsketen droeg van de stad, heeft zij zich sterk gemaakt voor de werkgelegenheid (onder meer rechtbank, belastingkantoor en gevangenis) in Almelo. Ook hechtte zij veel aan de samenwerking binnen Twente. Ook was zij een graag geziene gast op jubilea en andere officiële plechtigheden. In de functie van burgemeester was zij onder meer lid van de VNG Overijssel, bestuurscommissie Netwerkstad Twente, Euregio, Crematoria Twente, adviesraad Saxion en vervulde zij diverse ambtsgebonden erefuncties zoals erevoorzitter van het Almelo's Mannenkoor, Koninklijke Harmonie Almelo en EHBO Almelo. Tevens maakte zij deel uit van comité's van aanbeveling van Jong Muziektalent Twente, Mans Kapbaarg mozaïek, Overijssels Byzantijns Mannenkoor en De Slinger.
Toegangskaarten (max. 2 per persoon) zijn af te halen bij het stadhuis, Huis van Katoen en Nu, wijkcentrum de Schelf, het Aahoes, het Brookshoes of de receptie van het Polmanstadion.